a tésztához:
3 0 0 g l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
2 5 0 g p o r c u k o r
3 0 0 g v a j
3 0 0 g d a r á l t d i ó
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t s z e g f ű s z e g
1 t o j á s
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
2 5 0 g p o r c u k o r
3 0 0 g v a j
3 0 0 g d a r á l t d i ó
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t s z e g f ű s z e g
1 t o j á s
a töltelékhez:
s á r g a b a r a c k l e k v á r
s á r g a b a r a c k l e k v á r
a tetejére:
1 0 0 g é t c s o k o l á d é
1 e v ő k a n á l o l a j
A sütőporral elvegyített lisztet és a porcukrot nagyobb tálba szitáljuk. Nagy részét késes aprító edényébe szórjuk, beledaraboljuk a vajat, és a géppel morzsásra dolgoztatjuk. Visszaöntjük a tálba, majd a fűszerekkel összeforgatott dió és a tojás hozzáadásával egyneművé gyúrjuk. A felét lisztezett felületen a sütőlap méretére nyújtjuk, a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kézzel a tepsi méretére nyomkodjuk. Megkenjük lekvárral, majd a másik tésztacipót is méretre nyújtjuk, és a lekváros tésztára helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 55 perc alatt aranybarnára sütjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét az olajjal mikrohullámú sütőben vagy forró vízgőz fölött megolvasztjuk, kb. 3/4-ével bevonjuk a süteményt. Miután kissé megdermedt, a megmaradt, újramelegített csokoládét rácsorgatjuk, tetszőleges mintázatban. A máz teljes dermedése után szeletekre vágva tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a megsült, kihűlt tésztából tetszőleges formákat szúrunk ki, és a tetejüket porcukorral meghintve kínáljuk – a szaggatáskor leeső tésztadarabokból kevés lekvár hozzáadásával golyókat készíthetünk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése