2 evőkanál méz
4 evőkanál barna nádcukor
2 citrom
1 teáskanál vaníliás cukor
20 dkg darált dió
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
a forgatáshoz:
cukrozatlan kakaópor
Az egyik citrom héját lereszeljük, félretesszük. A mézet, a cukrot és a citromok kifacsart levét összeforraljuk. Hozzáadjuk a fűszerekkel összeforgatott diót, és 1-2 percig kis lángon tovább főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a félretett citromhéjat és a vaníliás cukrot. A langyosra hűlt masszából nedves kézzel kb. 1 dkg-os golyókat formázunk. Miután teljesen kihűltek, megforgatjuk mindet kakaóporban, és jól lehűtve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése