Sajtos-diós-morzsás hal



Hozzávalók:
1 kg halfilé (pl. tőkehal, hekk)

frissen őrölt fekete bors
liszt
kevés olaj
10 dkg trappista sajt
10 dkg darált dió
5 evőkanál tejszín
3 evőkanál száraz fehérbor
durva szemű zsemlemorzsa



A halat tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és olajjal enyhén kikent tepsibe sorakoztatjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük a dióval, a tejszínnel és a borral. A masszát a halszeletekre halmozzuk, kanál fejével elegyengetjük, végül megszórjuk morzsával. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Burgonyapürével és birsalmakompóttal tálaljuk.


A receptet megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése