5 dkg mazsola
1/2 dl rum + kevés a piskóta áztatásához
10 dkg vaj
50 dkg gesztenyemassza
2–3 dl tej
kb. 40 dkg babapiskóta
a díszítéshez:
4 dl tejszín
2 teáskanál vaníliás cukor
1 csomag (10 g) habfixáló
5 dkg gesztenyepüré
2 teáskanál vaníliás cukor
1 csomag (10 g) habfixáló
5 dkg gesztenyepüré
A torta készítését megelőző este a mazsolát a rumba áztatjuk. Másnap kihabosítjuk a vajat, hozzákeverjük a felengedett és áttört gesztenyét, valamint a mazsolát a rummal együtt. A tortaformába rakunk 1 sor rumos tejbe áztatott babapiskótát. Ráhalmozzuk a krém felét, kanál fejével elegyengetjük úgy, hogy a résekbe is jusson. Újabb sor áztatott piskóta, majd a krém másik fele következik, végül az egészet 1 réteg piskótával zárjuk le. Folpakkal letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap – az oldalánál késsel körben meglazítva – lepattintjuk a tortáról a karimát. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálóval. A felével bevonjuk, a másik felét csillagcsöves habzsákba töltve díszítjük a süteményt. A tetejét áttört gesztenyével hintjük meg.
A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése