Túrógombóc főzés nélkül



Hozzávalók kb. 30 gombóchoz:
1/2 l tej
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál vaníliás cukor
kb. 2 evőkanál cukor
25 dkg túró
reszelt citromhéj
a forgatáshoz:
4 evőkanál olaj
8 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt fahéj
cukor


A felforralt tejhez adjuk a búzadarát, és lassú főzéssel, néhány perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ízesítjük a citromhéjjal, beleforgatjuk a villával előzetesen áttört túrót. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. Az olajat felhevítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kis lángon, kevergetve finoman megpirítjuk. A tűzről lehúzzuk, ízesítjük kevéske cukorral és fahéjjal. Az ízes morzsában megforgatjuk a gombócokat, majd gyümölcsös mártás kíséretében tálaljuk.