Nemrég az eszter befőz blogon találkoztam a petrezselyemzöld télire történő tartósításnak leírásával. A bejegyzésben nagyon szépen, részletesen le van írva, hogyan fagyaszthatunk aprított petrezselyemzöldet, ezt én most nem is részletezném. Viszont a megmaradó szárakat is felhasználhatjuk, mégpedig paprikába töltve és szintén lefagyasztva.
Tehát a megmaradó szárdarabokat 1-1,5 cm-es darabkákra vágjuk. Néhány paprikát kicsumázunk, és félig megtöltjük őket a felaprított petrezselyemszárral, majd egészben hagyott petrezselyemzölddel teletöltjük, kicsit bele is nyomkodva. Ezzel le is zárjuk a "tölteléket", az egészben hagyott levelektől az apró szárrészek nem tudnak kihullani a paprikákból. Télen, húslevesbe teszünk a petrezselyemzölddel töltött, fagyasztott paprikákból, a petrezselyemzöld és a paprika finom íze is belefő így a levesbe.