Hozzávalók kb. 90 db-hoz:
a tésztához:
1/2 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
60 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
25 dkg vaj
2 tojás
3 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
10 dkg lenmag
4–5 dkg vaj
4–5 dkg vaj
a tetejére:
1 tojásfehérje
lenmag
reszelt trappista sajt
A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást és a tejfölt, és egyneművé gyúrjuk. Enyhén lisztezett deszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük olvasztott vajjalés megszórjuk az aprítógéppel apróra vagdalt lenmaggal. Feltekerjük, mint a bejglit, majd újra nyújtjuk. Megint feltekerjük, de most nem alulról felfelé, hanem balról jobbra haladunk a tekeréssel. Letakarjuk, és meleg helyen bő 1/2 órát kelesztjük. Lisztezett gyúrólapon jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk lenmaggal és reszelt sajttal. Kis méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.