a tésztához:
25 dkg vaj
20 dkg cukor
5 tojássárgája
1 csipet só
40 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag (2x4 dkg) vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál cukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
8 csapott evőkanál cukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor
A töltelékhez a pudingport lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főzünk belőle. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot. A reszelt citromhéjjal ízesítjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját is. A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, ízesítjük pici sóval, majd hozzáöntjük a vajas-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgozzuk, közben alaposan lisztezzük a deszkát. A tésztát kb. 60%-40% arányban 2 részre osztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítjuk, majd átemeljük a tepsibe, és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodjuk/elosztjuk a tepsiben. Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk, és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, kockákra vágva tálaljuk.