1 nagy vöröshagyma
kevés olaj
60 dkg csirkemáj
őrölt fehér bors
őrölt pirospaprika
morzsolt majoránna
só
1 dl vörösbor
1/2 dl konyak
1 kg alma
1 dl vörösbor
1/2 dl konyak
1 kg alma
A vöröshagymát megtisztítjuk, és félkarikákra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk. Közben megtisztítjuk a májat, leszedegetjük az esetleg zsírdarabokat és hártyákat, majd mindet kettévágjuk. A hagymára dobjuk a húst, hagyjuk, hogy kifehéredjen. Ízesítjük pirospaprikával, őrölt fehér borssal és majoránnával, és hagyjuk kicsit párolódni. Közben megmossuk, meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat, és a gyümölcshúst kockákra vágjuk. A majdnem kész májhoz adjuk a vörösbort, a konyakot és az almát, finoman átkeverjük, és az alma puhulásáig pároljuk. Ízesítjük sóval, és készre sütjük. Főtt burgonyával tálaljuk.