Hozzávalók:
50 dkg laktózmentes túró
10 dkg laktózmentes vaj
3 tojás
3 alma
4 dl laktózmentes tej
30 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csipet só
1–2 evőkanál vaníliás cukor
2 dl ásványvíz
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
idénygyümölcs vagy befőtt
laktózmentes, gyümölcsdarabos joghurt
porcukor
laktózmentes, gyümölcsdarabos joghurt
porcukor
A túrót villával áttörjük, a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Az almát meghámozzuk. A túróhoz keverjük a vajat, a tojássárgáját, a tejet, és belereszeljük az almát. Belevegyítjük a sütőporral, sóval és cukorral összeforgatott lisztet, lazítjuk az ásványvízzel. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Olajozott serpenyőben a hagyományostól kissé vastagabb palacsintákat sütünk.
Négyrét hajtva, idénygyümölccsel és gyümölcsös joghurttal tálaljuk, de porcukorral meghintve, önmagában is finom.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése