⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
b u r g o n y a
s ó
o l a j
a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
f o k h a g y m a
a p r í t o t t m e t é l ő h a g y m a
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A burgonyát megtisztítjuk, karalábévájóval golyókat formázunk belőle (a maradékból készülhet pl. leves). Enyhén sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük, leszűrjük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a megpucolt, négyfelé vágott fokhagymával, petrezselyemmel együtt megpirítjuk rajta a burgonyagolyókat. Amikor elkészült, hozzáadjuk a metélőhagymát, meghintjük borssal, és azonnal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése