⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6–8 személyre:
1 0 0 g t ö r ö k m o g y o r ó
5 0 0 g p u l y k a m e l l f i l é
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
6 – 8 e v ő k a n á l f ö l d i m o g y o r ó - o l a j
1 0 0 g v e g y e s z ö l d s a l á t a
1 k ö z e p e s ( k b . 3 0 0 g ) k í g y ó u b o r k a
az öntethez:
1 l i m e r e s z e l t h é j a é s k i f a c s a r t l e v e
2 e v ő k a n á l s z ó j a s z ó s z
1 e v ő k a n á l m é z
1 e v ő k a n á l f ö l d i m o g y o r ó - o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A mogyorót durvára daraboljuk, száraz serpenyőben, kis lángon illatosra pirítjuk, félretesszük. A húst szeleteljük, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A földimogyoró-olajban megforgatjuk, és grillserpenyőben mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hűlni hagyjuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és – hámozás nélkül – gyufaszálnyira gyaluljuk. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük. A salátát és a húst tálra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel. Rászórjuk az uborkát, a mogyorót, és azonnal tálaljuk.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.