Mogyorós pulykamellsaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6–8 személyre:
1 0 0   g   t ö r ö k   m o g y o r ó
5 0 0   g   p u l y k a m e l l f i l é
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
6 – 8   e v ő k a n á l   f ö l d i m o g y o r ó - o l a j
1 0 0   g   v e g y e s   z ö l d s a l á t a
1   k ö z e p e s   ( k b .   3 0 0   g )   k í g y ó u b o r k a
az öntethez:
1   l i m e   r e s z e l t   h é j a   é s   k i f a c s a r t   l e v e
2   e v ő k a n á l   s z ó j a s z ó s z
1   e v ő k a n á l   m é z
1   e v ő k a n á l   f ö l d i m o g y o r ó - o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A mogyorót durvára daraboljuk, száraz serpenyőben, kis lángon illatosra pirítjuk, félretesszük. A húst szeleteljük, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A földimogyoró-olajban megforgatjuk, és grillserpenyőben mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hűlni hagyjuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és – hámozás nélkül – gyufaszálnyira gyaluljuk. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük. A salátát és a húst tálra halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel. Rászórjuk az uborkát, a mogyorót, és azonnal tálaljuk.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.