⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0 g m a s c a r p o n e
1 2 5 g j u h t ú r ó
s ó
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
1 g e r e z d f o k h a g y m a
1 t e á s k a n á l m é z
1 ( b i o ) n a r a n c s
4 – 5 m e n t a l e v é l
a tálaláshoz:
p i r í t ó s s z e l e t e k
5 0 – 6 0 g r e t e k c s í r a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A mascarponét eldolgozzuk a villával áttört juhtúróval, fűszerezzük sóval és borssal. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, a mézzel, a narancs finomra reszelt héjával és kifacsart levével, az apróra vágott mentával, és egyneművé keverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Pirítósra kenve, csírával meghintve fogyasztjuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése