Juhtúrós-csírás pirítós



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0   g   m a s c a r p o n e
1 2 5   g   j u h t ú r ó
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   t a r k a   b o r s
1   g e r e z d   f o k h a g y m a
1   t e á s k a n á l   m é z
1   ( b i o ) n a r a n c s
4 – 5   m e n t a l e v é l
a tálaláshoz:
p i r í t ó s s z e l e t e k
5 0 – 6 0   g   r e t e k c s í r a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A mascarponét eldolgozzuk a villával áttört juhtúróval, fűszerezzük sóval és borssal. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, a mézzel, a narancs finomra reszelt héjával és kifacsart levével, az apróra vágott mentával, és egyneművé keverjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Pirítósra kenve, csírával meghintve fogyasztjuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése