Cukkinigombóc



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
2   k ö z e p e s   ( k b .   6 0 0   g )   c u k k i n i
s ó
1 0 0   g   z s e m l e m o r z s a
2   t o j á s
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
f r i s s e n   ő r ö l t   t a r k a   b o r s
a sütéshez:
o l a j
a tálaláshoz:
m e d i t e r r á n   t í p u s ú   s a l á t a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Meghámozzuk – ez zsengeségfüggő – és eltávolítjuk a magházát. A zöldséghúst kis lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. Apró lyukú szűrőn alaposan lecsepegtetjük. Hozzákeverjük a zsemlemorzsát, az enyhén felvert tojást, a megpucolt, zúzott fokhagymát, ízesítjük borssal. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és bő, forró olajban mindet aranybarnára sütjük. Mediterrán salátaágyon tálaljuk, ami készülhet paprikából, paradicsomból, uborkából, lila hagymából, fetából és olajbogyóból, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítve, olívaolajjal és kevés citromlével meglocsolva.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése