Sztracsatellafagylalt-pite



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 36×13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
1   c s o m a g   ( 2 1 5   g )   z a b k e k s z
1 0 0   g   v a j
a krémhez:
2   t o j á s s á r g á j a
7 0   g   c u k o r
3 0 0   m l   t e j
2 0 0   m l   z s í r o s   t e j s z í n
1   e v ő k a n á l   v a n í l i a k i v o n a t
5 0   g   c s o k o l á d é
a díszítéshez:
f e h é r -   é s   é t c s o k o l á d é - r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A csokoládét a robotgép aprítóbetétjével felaprítjuk, kiöntjük a tartályból, és félretesszük. A helyére borítjuk a kekszet, apróra daraboljuk, és tálba öntjük. Elkeverjük az olvasztott vajjal, a piteformába halmozzuk, és szépen beleegyengetjük. A tojássárgáját a cukorral a keverőbetétet használva krémesítjük. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, kissé besűrítjük. Vízfürdőn kihűtjük. A tejszínből a krémfelverő betéttel habot verünk, majd a vaníliakivonattal és a csokoládéval együtt a tojásos-tejes alapba forgatjuk. A krémet a piteformába öntjük, és legalább 5 órára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt pár perccel kivesszük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése