⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 36×13 cm-es piteformához:
az alaphoz:
1 c s o m a g ( 2 1 5 g ) z a b k e k s z
1 0 0 g v a j
a krémhez:
2 t o j á s s á r g á j a
7 0 g c u k o r
3 0 0 m l t e j
2 0 0 m l z s í r o s t e j s z í n
1 e v ő k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
5 0 g c s o k o l á d é
a díszítéshez:
f e h é r - é s é t c s o k o l á d é - r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A csokoládét a robotgép aprítóbetétjével felaprítjuk, kiöntjük a tartályból, és félretesszük. A helyére borítjuk a kekszet, apróra daraboljuk, és tálba öntjük. Elkeverjük az olvasztott vajjal, a piteformába halmozzuk, és szépen beleegyengetjük. A tojássárgáját a cukorral a keverőbetétet használva krémesítjük. Lábasba öntjük, hozzáadjuk a tejet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, kissé besűrítjük. Vízfürdőn kihűtjük. A tejszínből a krémfelverő betéttel habot verünk, majd a vaníliakivonattal és a csokoládéval együtt a tojásos-tejes alapba forgatjuk. A krémet a piteformába öntjük, és legalább 5 órára fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt pár perccel kivesszük, csokoládéreszelékkel megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése