⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 8 b a b a p i s k ó t a
6 e v ő k a n á l r u m
1 c s o m a g ( 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
1 e v ő k a n á l c u k o r
5 0 0 m l t e j
1 c s o m a g M a r o n i g y o r s f a g y a s z t o t t g e s z t e n y é s f i n o m s á g d i ó p ü r é v e l
1 k i s ü v e g a m a r é n a m e g g y
2 0 0 – 2 5 0 m l t e j s z í n
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Poharanként 3-3 babapiskótát falatnyi darabokra tördelünk, a poharakba tesszük. Meglocsoljuk 1–1 evőkanál rummal. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felengedett és áttört gesztenyét. A krémet a poharakba adagoljuk, kanállal kicsit igazgatva a piskótadarabokat, hogy lehetőleg mindenhol érje krém. A meggyet leszűrjük, szétosztjuk a krémen, majd meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű csokoládéöntettel. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tejszínből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a vaníliás cukrot is, és csillagcsöves habzsákból a desszert tetejére halmozzuk. Az esetlegesen megmaradó csokoládéöntetet palacsinta, fagylalt mellé kínálhatjuk.
A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése