Gesztenyés hamis somlói



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 8   b a b a p i s k ó t a
6   e v ő k a n á l   r u m
1   c s o m a g   ( 4 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
1   e v ő k a n á l   c u k o r
5 0 0   m l   t e j
1   c s o m a g   M a r o n i   g y o r s f a g y a s z t o t t   g e s z t e n y é s   f i n o m s á g   d i ó p ü r é v e l
1   k i s   ü v e g   a m a r é n a m e g g y
2 0 0 – 2 5 0   m l   t e j s z í n
1   t e á s k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

Poharanként 3-3 babapiskótát falatnyi darabokra tördelünk, a poharakba tesszük. Meglocsoljuk 1–1 evőkanál rummal. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felengedett és áttört gesztenyét. A krémet a poharakba adagoljuk, kanállal kicsit igazgatva a piskótadarabokat, hogy lehetőleg mindenhol érje krém. A meggyet leszűrjük, szétosztjuk a krémen, majd meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű csokoládéöntettel. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tejszínből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a vaníliás cukrot is, és csillagcsöves habzsákból a desszert tetejére halmozzuk. Az esetlegesen megmaradó csokoládéöntetet palacsinta, fagylalt mellé kínálhatjuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése