Gesztenyés májfasírt



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 0   g   c s i r k e m á j
h ú s l e v e s   v a g y   - a l a p l é
1 2 0   g   a p r ó r a   k o c k á z o t t   b a c o n
2   t o j á s
2   c s o m a g   ( 2 5 0   g )   n a t ú r   g e s z t e n y e
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
ő r ö l t   s z e r e c s e n d i ó
a forgatáshoz:
z s e m l e m o r z s a
a sütéshez:
olaj
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A májat megtisztítjuk, kettévágjuk, és a forró húslevesben, kis lángon kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Késes aprítóban a szalonnával együtt pépesítjük. Hozzáadjuk a gesztenyét, a tojást, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Vizes kézzel 15 g-nyi golyókat formázunk a masszából, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Előételként tartármártással, főételként salátával vagy burgonyakörettel tálaljuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése