⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
5 0 0 g c s i r k e m á j
h ú s l e v e s v a g y - a l a p l é
1 2 0 g a p r ó r a k o c k á z o t t b a c o n
2 t o j á s
2 c s o m a g ( 2 5 0 g ) n a t ú r g e s z t e n y e
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
ő r ö l t s z e r e c s e n d i ó
a forgatáshoz:
z s e m l e m o r z s a
a sütéshez:
olaj
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A májat megtisztítjuk, kettévágjuk, és a forró húslevesben, kis lángon kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Késes aprítóban a szalonnával együtt pépesítjük. Hozzáadjuk a gesztenyét, a tojást, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Vizes kézzel 15 g-nyi golyókat formázunk a masszából, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Előételként tartármártással, főételként salátával vagy burgonyakörettel tálaljuk.
A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése