Egyszerű diós saláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
2   m a r é k n y i   d i ó b é l
5 0   g   m a d á r s a l á t a
5 0   g   v e g y e s   c s í r a
az öntethez:
2   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
1   e v ő k a n á l   b a l z s a m e c e t
1   e v ő k a n á l   n a r a n c s l é
1   t e á s k a n á l   m a g o s   m u s t á r
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A diót nagyobb darabokra tördeljük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A madársalátát elrendezzük a tányérokon, megszórjuk a dióval, ráhalmozzuk a csírát, meglocsoljuk az öntettel, és azonnal tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése