⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
2 m a r é k n y i d i ó b é l
5 0 g m a d á r s a l á t a
5 0 g v e g y e s c s í r a
az öntethez:
2 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
1 e v ő k a n á l b a l z s a m e c e t
1 e v ő k a n á l n a r a n c s l é
1 t e á s k a n á l m a g o s m u s t á r
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A diót nagyobb darabokra tördeljük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A madársalátát elrendezzük a tányérokon, megszórjuk a dióval, ráhalmozzuk a csírát, meglocsoljuk az öntettel, és azonnal tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése