Pikáns szőlős csirkemájsaláta 🍴


Hozzávalók:
🍴   2–3 evőkanál olaj
🍴   50 dkg csirkemáj
🍴   1 nagy fürt fehér szőlő
🍴   1 nagy fürt kék szőlő
🍴   1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma



A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, a gyöngyhagymát leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk. (Lehetőleg mag nélküli, vékony héjú szőlőt válasszunk hozzá.) A májat megtisztítjuk, kettévágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, közepes lángon készre pirítjuk rajta a májat. Kiszedjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Közben leszemezzük a szőlőt, tálba tesszük. A májat – a nagyobb darabokat 2-3 felé vágva – a gyöngyhagymával együtt óvatosan hozzáforgatjuk. A hagyma felfogott levéből néhány evőkanálnyit a serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz adunk, pár percig kis lángon forraljuk. Az öntetet még melegen a salátára locsoljuk.
Friss vagy pirított kenyérrel azonnal tálaljuk.


Megjegyzések