Hozzávalók:
2–3 evőkanál olaj
50 dkg csirkemáj
1 nagy fürt fehér szőlő
1 nagy fürt kék szőlő
1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma
A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, a gyöngyhagymát leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk. (Lehetőleg mag nélküli, vékony héjú szőlőt válasszunk hozzá.) A májat megtisztítjuk, kettévágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, közepes lángon készre pirítjuk rajta a májat. Kiszedjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Közben leszemezzük a szőlőt, tálba tesszük. A májat – a nagyobb darabokat 2-3 felé vágva – a gyöngyhagymával együtt óvatosan hozzáforgatjuk. A hagyma felfogott levéből néhány evőkanálnyit a serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz adunk, pár percig kis lángon forraljuk. Az öntetet még melegen a salátára locsoljuk. Friss vagy pirított kenyérrel azonnal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése