⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 80 minimuffinhoz:
2 0 0 g v a j
1 5 0 g n y í r f a c u k o r
1 v a n í l i a r ú d k i k a p a r t m a g j a i
1 c s i p e t s ó
4 t o j á s
4 0 0 g k ö r t e
2 0 0 g m a n d u l a
3 0 0 g r é t e s l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
a tetejére:
2 5 0 g m a s c a r p o n e
3 0 0 m l t e j s z í n
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
2 – 3 e v ő k a n á l s z e l e t e l t m a n d u l a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A körtét megmossuk, megpucoljuk, kettévágva a magházát eltávolítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A mandulát ledaráljuk. A vajat a cukorral, a vaníliával és a sóval habosra verjük. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd fakanállal belekeverjük a levétől lecsepegtetett körtét és a mandulát, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival, mindegyiket bő 3/4-ig töltjük masszával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a fahéjat és a habfixálót is. A mascarponét kikeverjük, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. A krémet csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk, végül száraz serpenyőben enyhén megpirított mandulaszeletekkel hintjük meg.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése