Körtés-mandulás minimuffin



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 80 minimuffinhoz:
2 0 0   g   v a j
1 5 0   g   n y í r f a c u k o r
1   v a n í l i a r ú d   k i k a p a r t   m a g j a i
1   c s i p e t   s ó
4   t o j á s
4 0 0   g   k ö r t e
2 0 0   g   m a n d u l a
3 0 0   g   r é t e s l i s z t
1   c s o m a g   ( 1 2   g )   s ü t ő p o r
a tetejére:
2 5 0   g   m a s c a r p o n e
3 0 0   m l   t e j s z í n
1   c s o m a g   ( 1 0   g )   h a b f i x á l ó
1   k á v é s k a n á l   ő r ö l t   f a h é j
2 – 3   e v ő k a n á l   s z e l e t e l t   m a n d u l a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A körtét megmossuk, megpucoljuk, kettévágva a magházát eltávolítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A mandulát ledaráljuk. A vajat a cukorral, a vaníliával és a sóval habosra verjük. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd fakanállal belekeverjük a levétől lecsepegtetett körtét és a mandulát, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlival, mindegyiket bő 3/4-ig töltjük masszával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a fahéjat és a habfixálót is. A mascarponét kikeverjük, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. A krémet csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk, végül száraz serpenyőben enyhén megpirított mandulaszeletekkel hintjük meg.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése