Paradicsomleves gazdagon



Hozzávalók 4-6 személyre:
kevés olaj
1 nagy vöröshagyma
50 dkg csirkemellfilé
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér

frissen őrölt fekete bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 púpozott evőkanál liszt + a galuskához
1 l paradicsomlé
1–1,5 l alaplé
1 tojás


A zöldségféléket megtisztítjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A hagymát apró kockákra, a sárgarépát és a petrezselymet 1/2 cm-es karikákra, a húst falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük, a hagymát és a húst pirítani kezdjük rajta, majd pár perc elteltével hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a petrezselyemzölddel, és lefedve, kis lángon kb. 30 percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és az alaplével – utóbbi mennyisége a paradicsomlé sűrűségétől függ. Beletesszük a leveskockát, felforraljuk, és kis lángon készre főzzük. Közben a tojásból a liszttel és pici sóval galuskatésztát készítünk, amit a fövő levesbe szaggatunk. Néhány percig főzzük, végül tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése