Hozzávalók 5 adaghoz:
10 dkg gluténmentes zabpehely
2 dkg chiamag
2 dl laktózmentes tej
25 dkg laktózmentes túró
1 kis pohár (15 dkg) laktózmentes natúr joghurt
1 biocitrom reszelt héja
5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé
továbbá:
5 jól záródó üveg
A zabpelyhet elvegyítjük a chiamaggal, az üvegekben egyenlő arányban elosztjuk, majd ráöntjük a tejet. A túrót,
a joghurtot, a citromhéjat és az édesítőt villával alaposan összedolgozzuk, az üvegekbe kanalazzuk. Lezárva 1 éjszakára
hűtőbe tesszük.
Másnap a reszelt csokoládéval meghintve fogyasztjuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. júliusi számában.