Túrós-krémsajtos zebratorta



Hozzávalók 26 cm-es tortához:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
5 tojás
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1 csomag (4 dkg) tejszínízű pudingpor
50 dkg túró
50 dkg krémsajt
3 dl natúr joghurt
1 dl tej
3 dkg cukrozatlan kakaópor
a tálaláshoz:
porcukor


A vajat és a cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, majd tovább habosítva egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Beledolgozzuk a kétféle pudingport, a túrót, a krémsajtot, végül fakanálra váltva elkeverjük a joghurttal és a tejjel. Megfelezzük, az egyikbe beleforgatjuk az átszitált kakaót. A sütőpapírral bélelt forma közepére 3 evőkanál világos, majd 3 evőkanál sötét masszát kanalazunk. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy. Előmelegített, 180 fokos sütőben bő 1 óra alatt készre sütjük – ha a teteje túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor jó, ha a közepe még remegős! Miután kihűlt, szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése