Almás karalábésaláta 🍴


Hozzávalók:
🍴   2 kis pohár (2×15 dkg) laktózmentes natúr joghurt
🍴   1 evőkanál almaecet
🍴   1 nagyobb evőkanál méz
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   aprított petrezselyemzöld
🍴   1 alma
🍴   2 zsenge karalábé


A joghurtot elkeverjük az almaecettel és a mézzel, ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel. A megmosott, meghámozott karalábét és almát közvetlenül az öntetbe gyaluljuk (kb. 1/2 cm-es hasábokra vágva). Alaposan összeforgatjuk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Magában vagy köretként fogyasztjuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. februári számában.

Megjegyzések