Tökmagkrémes tallér 🍴


Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
🍴   25 dkg liszt + kevés a gyúráshoz
🍴   1 teáskanál só
🍴   5 g sütőpor
🍴   9 dkg vaj
🍴   1 tojás
🍴   10 dkg tökmagkrém
🍴   kb. 5 dkg tejföl


A lisztet, a sót és a sütőport késes aprítóba mérjük, beledaraboljuk a vajat, és a géppel morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tökmagkrémet, a tejfölt, és addig járatjuk a gépet, amíg a tészta össze nem áll. Lisztezett felületen átgyúrjuk, kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Felforrósított ostyasütőben mindet aranyszínűre sütjük, kihűlve kínáljuk.


A receptet a Donum Terrae támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. márciusi számában.

Megjegyzések