Tökmagkrémes tallér



Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
25 dkg liszt + kevés a gyúráshoz
1 teáskanál só
5 g sütőpor
9 dkg vaj
1 tojás
10 dkg tökmagkrém
kb. 5 dkg tejföl


A lisztet, a sót és a sütőport késes aprítóba mérjük, beledaraboljuk a vajat, és a géppel morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tökmagkrémet, a tejfölt, és addig járatjuk a gépet, amíg a tészta össze nem áll. Lisztezett felületen átgyúrjuk, kb. 10 g-os golyókat formázunk belőle. Felforrósított ostyasütőben mindet aranyszínűre sütjük, kihűlve kínáljuk.


A receptet a Donum Terrae támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése