Rozmaringos zellerkrémleves



Hozzávalók:
1 evőkanál kókuszolaj
2 nagyobb (kb. 80 dkg) zellergumó
2 friss rozmaringág
1 l húsalaplé
2 gerezd fokhagyma
4 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
10 dkg szárazkolbász


A zellert meghámozzuk, kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A felhevített kókuszolajra dobjuk, hozzátesszük a megmosott, leszárított rozmaringot, sózzuk, és kis lángon, lefedve majdnem készre pároljuk.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük a zúzott fokhagymával, és a zeller teljes puhulásáig főzzük. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a rozmaringszárat, és botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a kókusztejszínt, és újraforrástól számítva pár percig rotyogtatjuk.
A kolbászt késes aprítóval ledaráljuk, serpenyőben, a saját zsiradékában ropogósra sütjük. A levest a kolbászzsírral meglocsolva, a kolbászmorzsával tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése