Hozzávalók:
1 evőkanál kókuszolaj
2 nagyobb (kb. 80 dkg) zellergumó
só
2 friss rozmaringág
1 l húsalaplé
2 gerezd fokhagyma
4 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
10 dkg szárazkolbász
A zellert meghámozzuk, kb. 1×1 cm-es kockákra
vágjuk. A felhevített kókuszolajra dobjuk, hozzátesszük
a megmosott, leszárított rozmaringot, sózzuk, és kis
lángon, lefedve majdnem készre pároljuk.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük a zúzott fokhagymával,
és a zeller teljes puhulásáig főzzük. Levesszük
a tűzről, eltávolítjuk belőle a rozmaringszárat,
és botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve hozzáadjuk
a kókusztejszínt, és újraforrástól számítva pár percig
rotyogtatjuk.
A kolbászt késes aprítóval ledaráljuk, serpenyőben,
a saját zsiradékában ropogósra sütjük. A levest
a kolbászzsírral meglocsolva, a kolbászmorzsával tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése