Hozzávalók:
3 közepes édesburgonya
só
frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
20 dkg feta sajt
6–7 koktélparadicsom
olívaolaj
lucernacsíra
Az édesburgonyát alaposan megtisztítjuk, hosszában
kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk, a vágási felületét
bekenjük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A vágási
felületével lefelé sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük,
és előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 30 perc alatt
készre sütjük. A sütőből kivéve a vágási felületével felfelé
tálcára sorakoztatjuk – ha szükséges, egyenesre vágjuk
a talpát. Rámorzsoljuk a sajtot, rárakosgatjuk a cikkekre
vágott paradicsomot. Meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és a csírával tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. augusztusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése