Sült édesburgonya fetával, csírával 🍴



Hozzávalók:
🍴   3 közepes édesburgonya
🍴   
🍴   frissen őrölt fekete bors
🍴   1 gerezd fokhagyma
🍴   20 dkg feta sajt
🍴   6–7 koktélparadicsom
🍴   olívaolaj
🍴   lucernacsíra


Az édesburgonyát alaposan megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk, a vágási felületét bekenjük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A vágási felületével lefelé sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, és előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a vágási felületével felfelé tálcára sorakoztatjuk – ha szükséges, egyenesre vágjuk a talpát. Rámorzsoljuk a sajtot, rárakosgatjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és a csírával tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. augusztusi számában.

Megjegyzések