Triplán csokoládés palacsinta 🍴


Hozzávalók 4-6 személyre:
a palacsintához:
🍴   15 dkg liszt
🍴   1 csipet só
🍴   1 kávéskanál cukor
🍴   1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
🍴   2 tojás
🍴   2,5 dl tej
🍴   1 evőkanál olaj
🍴   4–5 evőkanál szódavíz
a töltelékhez:
🍴   50 dkg mascarpone
🍴   25 dkg csokoládés mogyorókrém
az öntethez:
🍴   1 dl tejszín
🍴   5 dkg étcsokoládé
🍴   1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
🍴   2 evőkanál cukor
a tálaláshoz:
🍴   amarénameggy



A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük, 1/2 órát pihentetjük.
Közben a mascarponét fakanállal elvegyítjük a mogyorókrémmel, hűtőbe tesszük. Az öntet hozzávalóit összeforraljuk, hűlni hagyjuk.
A tésztából tapadásmentes serpenyőben 4 nagyobb, 25-26 cm átmérőjű palacsintát sütünk. A krémből keveset félreteszünk, a többit a palacsintákba töltjük, feltekerjük, átlósan kettévágjuk. A félretett krémből rózsákat nyomunk rájuk, amarénameggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaljuk.