⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
a palacsintához:
1 5 0 g l i s z t
1 c s i p e t s ó
1 k á v é s k a n á l c u k o r
1 e v ő k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
2 t o j á s
2 5 0 m l t e j
1 e v ő k a n á l o l a j
4 – 5 e v ő k a n á l s z ó d a v í z
a töltelékhez:
5 0 0 g m a s c a r p o n e
2 5 0 g c s o k o l á d é s m o g y o r ó k r é m
az öntethez:
1 0 0 m l t e j s z í n
5 0 g é t c s o k o l á d é
1 e v ő k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
2 e v ő k a n á l c u k o r
a tálaláshoz:
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük, 1/2 órát pihentetjük. Közben a mascarponét fakanállal elvegyítjük a mogyorókrémmel, hűtőbe tesszük. Az öntet hozzávalóit összeforraljuk, hűlni hagyjuk. A tésztából tapadásmentes serpenyőben 4 nagyobb, 25–26 cm átmérőjű palacsintát sütünk. A krémből keveset félreteszünk, a többit a palacsintákba töltjük, feltekerjük, átlósan kettévágjuk. A félretett krémből rózsákat nyomunk rájuk, amarénameggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaljuk.
A receptet a Pastel Ceramics támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.