⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 5 0 m l t e j
5 0 m l o l í v a o l a j
2 5 g f r i s s é l e s z t ő
2 2 0 g l i s z t
1 t e á s k a n á l s ó
1 t e á s k a n á l m o r z s o l t o r e g á n ó
5 0 g f r i s s e n r e s z e l t p a r m e z á n s a j t
5 0 g m a g o z o t t f e k e t e o l í v a b o g y ó
a kelesztőkosárhoz:
k e v é s l i s z t
a tálaláshoz:
s o n k a
p a r a d i c s o m
m o z z a r e l l a s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tejet az olívaolajjal langyosra melegítjük, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. Az olajbogyót felkarikázzuk. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az oregánót, a parmezánt, az olívabogyót, végül az élesztős elegyet is. A tál falától elváló, fényes tésztává dagasztjuk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett gyúródeszkán finoman átgyúrjuk, cipóvá formázzuk, és az alaposan lisztezett kelesztőkosárba tesszük. Letakarva 1 órát pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük – félidőben letakarjuk alufóliával, amit 5 perccel a sütés vége előtt eltávolítunk. A cipót rácsra téve hagyjuk kihűlni. Sonkával, paradicsommal, mozzarellával tálaljuk, kézzel tépkedve fogyasztjuk.
A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.