kedd, július 04, 2017

Amaréna meggy

Évek óta készítem már az amaréna meggyet – Moha receptje alapján a Kifőztükből –, most végre felkerül a blogra is. Nagyon szeretem, süteményekbe, desszertekbe, fagyikba szoktam felhasználni, isteni íze van, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Pici tartósítószert is teszek bele, így kerül a kamrapolcra. 🍒🍒🍒 Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 2 kg meggy (tisztítva, magozva mérve)
  • 1,6 kg cukor
  • 2 vaníliarúd
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 teáskanál színtelen mandulaaroma
  • késhegynyi nátrium-benzoát
  • 1/2 dl rum (elhagyható)



  • A hozzávalókat óvatosan összeforgattam, és letakarva hűvös helyre tettem. (Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor a rumot hagyjuk el.)
  • 1 napig állni hagytam, közben többször átkevertem, hogy a cukor elolvadjon.
  • Végül üvegekbe szedtem, felöntöttem a levével, lezártam, és polcra tettem.
  • A megmaradt amaréna szirupot üvegekbe szűrtem, szörpként, öntetként fogyaszthatjuk.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem, sem vizes, sem száraz dunsztba nem kell tenni. Eredetileg hűtőben kell tartani, de én szoktam tenni bele - ahogy írtam is - kicsi tartósítószert, és - sötét, hűvös - kamrapolcra kerül. Még soha nem romlott meg, bár az is igaz, hogy pár hónap alatt el szokott fogyni. :)

      Törlés
  2. Csodásan néz ki, nálam is tervben van az idén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, Nea? :) Imádom, a kipróbálása óta nincs olyan év, hogy ne készülne. :)

      Törlés