Amarénameggy 🍴

Évek óta készítem már az amaréna meggyet – Moha receptje alapján a Kifőztükből –, most végre felkerül a blogra is. Nagyon szeretem, süteményekbe, desszertekbe, fagyikba szoktam felhasználni, isteni íze van, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Pici tartósítószert is teszek bele, így kerül a kamrapolcra. 🍒🍒🍒 Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
🍴   2 kg meggy (tisztítva, magozva mérve)
🍴   1,6 kg cukor
🍴   2 vaníliarúd
🍴   2 teáskanál őrölt fahéj
🍴   4 teáskanál színtelen mandulaaroma
🍴   késhegynyi nátrium-benzoát
🍴   1/2 dl rum (elhagyható)



A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, és letakarva hűvös helyre tesszük. (Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor a rumot elhagyjuk.) 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Végül üvegekbe szedjük, felöntjük a levével, lezárjuk, és polcra tesszük.
A megmaradt amarénaszirupot üvegekbe szűrjük, szörpként, öntetként fogyaszthatjuk.

Megjegyzések