Amarénameggy 🍴


Hozzávalók:
🍴   2 kg meggy (tisztítva, magozva mérve)
🍴   1,6 kg cukor
🍴   2 vaníliarúd
🍴   2 teáskanál őrölt fahéj
🍴   4 teáskanál színtelen mandulaaroma
🍴   késhegynyi nátrium-benzoát
🍴   1/2 dl rum (elhagyható)


A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, és letakarva hűvös helyre tesszük. (Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor a rumot elhagyjuk.) 1 napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
Végül üvegekbe szedjük, felöntjük a levével, lezárjuk, és polcra tesszük.

Tipp: a megmaradt amarénaszirupot üvegekbe szűrjük, szörpként, öntetként fogyaszthatjuk.


Forrás: Moha Konyha

Megjegyzések