Mentás-kókusztejszínes zöldborsófőzelék



Hozzávalók:
1   e v ő k a n á l   k ó k u s z z s í r
1   k g   z ö l d b o r s ó   ( t i s z t í t v a   m é r v e ,   f a g y a s z t o t t   i s   l e h e t )
s ó
n é h á n y   s z á l   p e t r e z s e l y e m z ö l d
2 – 3   m e n t a á g   l e v e l e i
1 – 2   e v ő k a n á l   k ó k u s z v i r á g c u k o r
2   e v ő k a n á l   é t k e z é s i   k u k o r i c a k e m é n y í t ő
4 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
5 0 0   m l   v í z


Az olajat felhevítjük, rátesszük a zöldborsót – ha fagyasztottat használunk, kiengedés nélkül adjuk a zsiradékhoz. Ízesítjük sóval, aprított petrezselyemzölddel és mentával, valamint kókuszvirágcukorral. Saját levében, lefedve, kis lángon puhára pároljuk – ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá. A keményítőt elkeverjük a kókusztejszínnel és a vízzel, és behabarjuk vele a főzeléket. Pár percnyi rotyogtatás után tálaljuk.