Hozzávalók:
1 e v ő k a n á l k ó k u s z z s í r
1 k g z ö l d b o r s ó ( t i s z t í t v a m é r v e , f a g y a s z t o t t i s l e h e t )
s ó
n é h á n y s z á l p e t r e z s e l y e m z ö l d
2 – 3 m e n t a á g l e v e l e i
1 – 2 e v ő k a n á l k ó k u s z v i r á g c u k o r
2 e v ő k a n á l é t k e z é s i k u k o r i c a k e m é n y í t ő
4 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
5 0 0 m l v í z
Az olajat felhevítjük, rátesszük a zöldborsót – ha fagyasztottat használunk, kiengedés nélkül adjuk a zsiradékhoz. Ízesítjük sóval, aprított petrezselyemzölddel és mentával, valamint kókuszvirágcukorral. Saját levében, lefedve, kis lángon puhára pároljuk – ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá. A keményítőt elkeverjük a kókusztejszínnel és a vízzel, és behabarjuk vele a főzeléket. Pár percnyi rotyogtatás után tálaljuk.