2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
só
frissen őrölt bors
1/2 csokor zsálya
1/2 lime
olívaolaj
vaj
a körethez:
6–8 közepes burgonya
só
olaj
só
olaj
a tálaláshoz:
2 zsályaág
1 lime
1 lime
Az aranydurbincsot beirdaljuk, kívül-belül sózzuk és borsozzuk. A hasüregébe töltjük a zsályát és a felkarikázott lime-ot, hústűvel megtűzzük. Nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat és vajat hevítünk, majd kis lángon, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a halak mindkét oldalát.
A körethez a burgonyát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyra szeleteljük. Váltott vízben többször megmossuk, tiszta konyharuhán kicsit megszárítjuk, majd bő, forró olajban, nagy lángon ropogósra sütjük. A krumpli után a forró olajban megsütjük a zsályaágakat is.
A sült burgonyát 2 tányérra halmozzuk, sózzuk, és ráfektetjük az aranydurbincsot. A pirított zsályával és lime-szeletekkel díszítve, lime-lével meglocsolva fogyasztjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.