Csirkemell cukkinis sárgarépaágyon



Hozzávalók 2-3 személyre:
1 nagy csirkemellfilé

frissen őrölt tarka bors
2–3 evőkanál kókuszolaj
1–2 gerezd fokhagyma
1 közepes, zsenge cukkini
2 közepes sárgarépa
2 dl kókusztejszín
2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
a tálaláshoz:
kenyér (elhagyható)



A húst felszeleteljük, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A felhevített kókuszolajon, közepes lángon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedve félretesszük. A megpucolt fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a cukkinit és a megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A visszamaradt zsiradékban pirítani kezdjük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségcsíkokat. Roppanósan puhára pároljuk, közben a kókusztejszínt elkeverjük sóval, borssal, a fűszerkeverékkel, és a zöldséghez adjuk. Pár percig rotyogtatjuk, majd belerakjuk a csirkemellet, és további 5 percig főzzük.
Azonnal tálaljuk, kenyeret kínálhatunk hozzá.



A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júniusi számában.