Hozzávalók kb. 32 szelethez, 20x32 cm-es tepsihez:
25 dkg vaj
20 dkg aranybarna nádcukor
5 tojás
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1 csomag (12 g) sütőpor
1 dl 100%-os almalé
1 evőkanál vaníliakivonat
20 dkg mandula
a tetejére:
32 szem pekándió
A vajat kihabosítjuk a nádcukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összeforgatjuk a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral, a tojásos elegybe szitáljuk. Az almalé, a vanília és a darált mandula hozzáadásával egyneművé keverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, a tetejét elsimítjuk, és kirakjuk a pekándióval. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, kockákra vágjuk úgy, hogy minden szelet közepére 1-1 szem dió jusson.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.