Tojáskrémes miniroló



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 20 db-hoz:
1   c s o m a g   ( 2 7 0   g )   k é s z r e   n y ú j t o t t   l e v e l e s   t é s z t a
a krémhez:
7   f ő t t   t o j á s
s ó
5 0   m l   t e j s z í n
1   t e á s k a n á l   m u s t á r
2   t e á s k a n á l   r e s z e l t   t o r m a
a formákhoz:
o l v a s z t o t t   v a j
továbbá:
b r o k k o l i c s í r a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A leveles tésztát kitekerjük, a hosszabbik oldala mentén – derelyemetszőval – 20 db, 2 cm széles csíkra vágjuk. A miniroló-formát megkenjük vajjal, rátekerünk 1 tésztacsíkot. A többi formával és tésztával is így járunk el. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a tésztát óvatosan lecsúsztatjuk a formákról. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojást nagyobb darabokra vágjuk, késes aprítóba tesszük. A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítjük. A krémet sima csövű habzsákból a rolókba töltjük, a végüket a csírába mártjuk, kézzel kicsit rájuk is tapasztva azt. Tálcára sorakoztatva tálaljuk, a megmaradt krémet tálkában kínáljuk hozzá.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése