⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 20 db-hoz:
1 c s o m a g ( 2 7 0 g ) k é s z r e n y ú j t o t t l e v e l e s t é s z t a
a krémhez:
7 f ő t t t o j á s
s ó
5 0 m l t e j s z í n
1 t e á s k a n á l m u s t á r
2 t e á s k a n á l r e s z e l t t o r m a
a formákhoz:
o l v a s z t o t t v a j
továbbá:
b r o k k o l i c s í r a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A leveles tésztát kitekerjük, a hosszabbik oldala mentén – derelyemetszőval – 20 db, 2 cm széles csíkra vágjuk. A miniroló-formát megkenjük vajjal, rátekerünk 1 tésztacsíkot. A többi formával és tésztával is így járunk el. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a tésztát óvatosan lecsúsztatjuk a formákról. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojást nagyobb darabokra vágjuk, késes aprítóba tesszük. A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítjük. A krémet sima csövű habzsákból a rolókba töltjük, a végüket a csírába mártjuk, kézzel kicsit rájuk is tapasztva azt. Tálcára sorakoztatva tálaljuk, a megmaradt krémet tálkában kínáljuk hozzá.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése