Csokoládés-pekándiós tallér



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 65 db-hoz:
1 8 0   g   l i s z t
1   c s o m a g   ( 1 2   g )   s ü t ő p o r
8 0   g   p o r c u k o r
8 0   g   a r a n y b a r n a   n á d c u k o r
1   n a g y   c s i p e t   s ó
1 0 0   g   j é g h i d e g   v a j
1 5 0   g   p e k á n d i ó   d u r v á r a   d a r á l v a
1 5 0   g   é t c s o k o l á d é - p a s z t i l l a
1   t o j á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, tálas mixer tartályába szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztatjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és a pekándió, a csokoládé és a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. 2 részre osztjuk, mindkettőből kb. 4 cm átmérőjű rudat formázunk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A rudakból 1 cm széles szeleteket vágunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, helyet hagyva köztük, mert sülés közben kissé terülnek. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése