⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 65 db-hoz:
1 8 0 g l i s z t
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
8 0 g p o r c u k o r
8 0 g a r a n y b a r n a n á d c u k o r
1 n a g y c s i p e t s ó
1 0 0 g j é g h i d e g v a j
1 5 0 g p e k á n d i ó d u r v á r a d a r á l v a
1 5 0 g é t c s o k o l á d é - p a s z t i l l a
1 t o j á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, tálas mixer tartályába szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és a dagasztókarral morzsásra dolgoztatjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és a pekándió, a csokoládé és a tojás hozzáadásával gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. 2 részre osztjuk, mindkettőből kb. 4 cm átmérőjű rudat formázunk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A rudakból 1 cm széles szeleteket vágunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, helyet hagyva köztük, mert sülés közben kissé terülnek. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése