⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6–8 személyre:
2 k i s p o h á r ( 2 × 1 8 0 g ) g ö r ö g j o g h u r t
5 0 g p o r c u k o r
8 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
1 0 0 g k ó k u s z r e s z e l é k
2 c s o m a g ( 2 × 2 0 g ) z s e l a t i n f i x
a tálaláshoz:
k ó k u s z c s i p s z
b a b a p i s k ó t a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A joghurtot, a porcukrot, a kókuszreszeléket és 400 ml kókusztejszínt kézi habverővel alaposan elkeverünk. A maradék kókusztejszínt lágy habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a zselatint. Óvatos mozdulatokkal a joghurtba forgatjuk. A krémet sima végű habzsákból poharakba adagoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. Kókuszcsipsszel meghintve, babapiskótával kínáljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése