⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
t e j
a p r ó s z e m ű z a b p e h e l y
s z í n e s k a n d i s c u k o r p á l c a
a díszítéshez:
e n y h é n é d e s í t e t t t e j s z í n h a b
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
250 ml tejhez 50 g zabpelyhet és 2 kandiscukorpálcát számítunk.
A tejet felforraljuk, közben feloldjuk benne a kandiscukrot – erőteljesebb színű cukrot használjunk, a pasztellszínűek nem színezik kellően a desszertet. Beleszórjuk a zabpelyhet, és pár percnyi főzéssel besűrítjük. Ezzel a módszerrel a különféle színű kandiscukorpálcákkal különböző színű zabkásákat készítünk, amiket tetszőleges sorrendben poharakba rétegezünk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűltek, néhány órára mindet hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük. (A sárga és a narancssárga színű kandiscukorpálcával készített zabkásába ízlés szerint apróra vágott kandírozott citrom- és/vagy narancshéjat is keverhetünk.)
A receptet a Candyfour támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése