⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1 0 0 g f ü s t ö l t s z a l o n n a
1 k i s e b b v ö r ö s h a g y m a
2 5 0 g t a r h o n y a
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
ő r ö l t p i r o s p a p r i k a
3 – 4 b u r g o n y a
a tálaláshoz:
a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A hagymát és a burgonyát megpucoljuk, előbbit apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát is apróra kockázzuk, majd lábasban zsírjára sütjük – ha túl sok a zsírja, leöntünk belőle, ha kevés, zsírral vagy olajjal pótoljuk. Rátesszük a hagymát, megdinszteljük, beleszórjuk a tarhonyát, és pár perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd rögtön felöntjük kb. 500 ml forrásban lévő vízzel. Hozzáadjuk a burgonyát, és lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Főzés közben időnként megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk a vizet. A tűzről levéve a fedőt duplán hajtogatott konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen készre puhulni az ételt. Petrezselyemzölddel meghintve, savanyúsággal tálaljuk. Ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk füstölt kolbásszal.
A recept megjelent a Kifőztük gaszromagazin 2017. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése