Sonkakrém



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
k b .   5 0 0   g   f ő t t ,   f ü s t ö l t   s o n k a   ( m a r a d é k   i s   l e h e t )
1   v ö r ö s h a g y m a
2 – 3   c s e m e g e u b o r k a
2 5 0   g   m a s c a r p o n e
2 – 3   e v ő k a n á l   t e j s z í n e s   t o r m a k r é m
1   e v ő k a n á l   m a g o s   m u s t á r
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
s ó
a tálaláshoz:
b a g e t t
p ó r é h a g y m a c s í r a
f ő t t   ( f ü r j ) t o j á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A falatnyi darabokra vágott sonkát, a megpucolt hagymát és az uborkát késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mascarponével, a mustárral és a tormával, ízesítjük sóval és borssal. Bagettszeletekre kenve, tojáskarikákkal díszítve, csírával meghintve kínáljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése