⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–4 személyre:
4 s z e l e t s e r t é s t a r j a
s ó
1 n a g y p o h á r ( 3 3 0 g ) l a k t ó z m e n t e s t e j f ö l
2 e v ő k a n á l m u s t á r
o l a j
a körethez:
1 k g b u r g o n y a
s ó
5 0 g l a k t ó z m e n t e s v a j
k b . 2 0 0 m l l a k t ó z m e n t e s t e j
5 0 g l a k t ó z m e n t e s t r a p p i s t a s a j t
f r i s s z ö l d s a l á t a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A húst enyhén klopfoljuk, sóval mindkét oldalát bedörzsöljük, és 1/2 órát pihentetjük. A tejfölt simára keverjük a mustárral megmártjuk benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük. A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk, a húst – többször megfordítva – addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz, közben az ízes tejfölt magába szívja. Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet: a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörővel egyneművé pürésítjük. A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése