Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–4 személyre:
4   s z e l e t   s e r t é s t a r j a
s ó
1   n a g y   p o h á r   ( 3 3 0   g )   l a k t ó z m e n t e s   t e j f ö l
2   e v ő k a n á l   m u s t á r
o l a j
a körethez:
1   k g   b u r g o n y a
s ó
5 0   g   l a k t ó z m e n t e s   v a j
k b .   2 0 0   m l   l a k t ó z m e n t e s   t e j
5 0   g   l a k t ó z m e n t e s   t r a p p i s t a   s a j t
f r i s s   z ö l d s a l á t a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A húst enyhén klopfoljuk, sóval mindkét oldalát bedörzsöljük, és 1/2 órát pihentetjük. A tejfölt simára keverjük a mustárral megmártjuk benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük. A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk, a húst – többször megfordítva – addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz, közben az ízes tejfölt magába szívja. Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet: a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörővel egyneművé pürésítjük. A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése