⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 0 0 m l t e j s z í n
3 0 0 g é t c s o k o l á d é ( 7 0 % - o s )
1 k u p i c a n a r a n c s l i k ő r
1 n a r a n c s f i n o m r a r e s z e l t h é j a
c u k o r ( e l h a g y h a t ó )
továbbá:
k i v i
n a r a n c s
s z i l v a
p i l l e c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A fondükészítő edényébe öntjük a tejszínt, a hőfokszabályzót 4-es fokozatra állítjuk. A tejszínhez öntjük a likőrt, hozzáadjuk a narancshéjat és 4–5 adagban a kockákra tördelt csokoládét. Megvárjuk, amíg 1 adag csokoládé felolvad, ezután tesszük bele a következőt – olvasztás közben gyakran megkeverjük, nehogy leégjen.
Az összes csokoládé felolvasztása után édesítjük cukorral, majd mérsékeljük a hőfokot, és a cikkekre, kockákra vágott gyümölccsel, pillecukorral mártogatjuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése