Hozzávalók 4 személyre:
8 nagyobb sárgabarack (65–70 dkg)
a morzsához:
8 dkg vaj + kevés a formához
5 dkg liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg aranybarna nádcukor
őrölt fahéj
reszelt szerecsendió
8 dkg vaj + kevés a formához
5 dkg liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg aranybarna nádcukor
őrölt fahéj
reszelt szerecsendió
a tálaláshoz:
porcukor
porcukor
A barackot megmossuk, kettévágjuk, a magját eltávolítjuk. Hőálló tál alját enyhén kivajazzuk, üregükkel felfelé elrendezzük benne a gyümölcsdarabokat. A vajat összemorzsojuk a liszttel, a zabpehellyel, a cukorral és a fűszerekkel, majd a morzsát a barackra halmozzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése