Hozzávalók:
2 dl mézes bodzaszörp
1 biocitrom
1 marék mentalevél
1,5 l szénsavas ásványvíz
limoncello
a tálaláshoz:
jégkocka
citromkarika
mentalevél
jégkocka
citromkarika
mentalevél
A mentát és a citromot megmossuk, utóbbit vékony karikákra vágjuk. A szörpöt kancsóba öntjük, hozzáadjuk a citromot és a mentát, majd felöntjük a hideg ásványvízzel, és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a poharakba 3-4 jégkockát, 1-2 citromkarikát és 4-5 mentalevelet teszünk. Felöntjük 5 cl limoncellóval, valamint a behűtött limonádéval, és azonnal kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése