1 biocitrom
10 dkg tört kandiscukor
őrölt fahéj
8–10 szegfűszeg
5 dl száraz vörösbor
1 dl fehér rum
a tálaláshoz:
jégkocka
citruskarika
színes kandiscukorpálca
jégkocka
citruskarika
színes kandiscukorpálca
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A kandiscukorral, a fűszerekkel és a borral felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, és miután teljesen kihűlt, belevegyítjük a rumot. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor a poharakba jégkockát rakunk, felöntjük a borral, citruskarikával és kandiscukorpálcával kínáljuk.
A receptet a Candyfour támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése