a tésztához:
2 tojás
20 dkg cukor
4 dl tejföl
1 csomag (12 g) sütőpor
30 dkg liszt
néhány csepp színtelen mandulaaroma
a tetejére:
35–40 dkg meggy
10 dkg szeletelt mandula
porcukor
10 dkg szeletelt mandula
porcukor
A meggyet megmossuk, kimagvaljuk. A tésztához nagyon habosra, krémesre keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a mandulaaromát is. Fakanállal beleforgatjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk az előkészített meggyet és a mandulalapokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben közel 1 órán keresztül sütjük. (Tűpróba!) A sütőből kivéve rácson hűlni hagyjuk. Kockákra szeletelve, tetejét kevéske porcukorral meghintve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése