1 vöröshagyma
30 dkg főtt, füstölt tarja
kevés vaj
2 evőkanál tejföl
2 csomag (2x270 g) friss leveles tészta
2 tojás
mák
A töltelékhez megtisztítjuk a hagymát, és a tarjával együtt késes aprítóval felaprítjuk. Serpenyőben kevés vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a hagymás tarját. Hűlni hagyjuk, majd elkeverjük benne a tejfölt.
A tésztalapokat kiterítjük, derelyevágóval mindkettőt 4x4 cm-es négyzetekre szabjuk. Az egyik tojást kettéválasztjuk, a fehérjét enyhén felverjük, és megkenjük vele az egyik tésztalap négyzeteinek a szélét. Ezekre a négyzetekre halmozzuk a tölteléket kis kupacokban. A másik tésztalap négyzeteivel befedjük, kézzel a széleket finoman összenyomjuk. A töltött párnákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A maradék tojássárgáját és az egész tojást kissé felverjük, megkenjük vele a falatok tetejét, majd megszórjuk mákkal. Előmelegített, 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése