Kecskesajtos tökfőzelék rántott csirkemellel



Hozzávalók:
a főzelékhez:
1,2–1,5 kg zsenge főzőtök

4 evőkanál olívaolaj
2–3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál nyírfacukor
1 kis csokor kapor
20 dkg kecskesajt
3 dl tejföl
a feltéthez:
50–60 dkg csirkemellfilé

5 dkg durumliszt
2 tojás
10–12 dkg kukoricapehely
olaj


A tököt megtisztítjuk, meghámozzuk, hosszában negyedeljük. A belső, magos rész eltávolítása után nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk. Felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a tököt (nem kell kicsavarni). Néhány percnyi párolás után ízesítjük fehérborecettel, cukorral, felaprított kaporral, majd tovább pároljuk. Végül rámorzsoljuk a sajtot, hozzáadjuk a tejfölt, alaposan elkeverjük, hagyjuk még kicsit főni, közben szükség szerint ízesítjük még sóval, ecettel, cukorral.
A csirkemellet – nagyságtól függően – 4-5 hosszú csíkra vágjuk, sózzuk. A tojást enyhén felverjük, a kukoricapelyhet késes aprítóval nem túl apróra daraboljuk (maradhatnak benne nagyobb darabok). Az előkészített húscsíkokat megforgatjuk durumlisztben, a tojásban, végül a kukoricapehelyben. Bő, forró olajban mindet ropogósra sütjük. A sajtos tökfőzeléket a rántott csirkemellcsíkokkal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése