Kolbászos falatka



Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
a tésztához:
40 dkg liszt
1 csapott teáskanál só
25 dkg vaj
25 dkg túró
2 dl tejföl
a tetejére:
1 tojás
30 dkg füstölt kolbász
15 dkg trappista sajt


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, mindegyikre teszünk 1 karika füstölt kolbászt, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése