Hozzávalók:
kb. 8 palacsintához:
2 tojás
só
1 kávéskanál juharszirup
5 dkg vaj
1,2 dl tej
20 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
15 dkg áfonya
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
3–4 dkg vaj
juharszirup
juharszirup
A tojássárgáját ízesítjük sóval, elkeverjük a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához keverjük, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot is (sűrű nokedlitészta állagúnak kell lennie). Kis teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, és a szokottnál vastagabb, kb. 11 cm átmérőjű palacsintákat sütünk a masszából úgy, hogy miután a tésztát a serpenyőbe szedjük, megszórjuk áfonyával, majd megfordítva a másik oldalát is megsütjük. A palacsintákat egymásra rétegezzük, közéjük és a torony tetejére is kis darabka vajat teszünk. A juharszirupot külön kínáljuk hozzá, de a desszert tetejét is meglocsolhatjuk vele.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése